Personbil

Biltvätt och bilvård

Handtvätt

En smutsig bil binder fukt och föroreningar och rostar därför lättare än en bil som hålls ren. Det är därför viktigt att tvätta bilen regelbundet. En handtvätt är i de flesta fall det skonsammaste sättet att tvätta bilen som dessutom säkerställer att alla ytor blir rena. Bilen tvättas utvändigt med svamp och högtryckstvätt. Vi anpassar kemikalierna efter bilens behov. Som standard använder vi alkalisk avfettning och ett milt bilschampo. En petroleumbaserad avfettning används om det finns tjära på bilen.

Interiört städas bilen genom att kupén dammsugs, fönstren putsas och paneler torkas av. Självklart rengör vi även gummimattor och bilens dörrkanter.

Motortvätt

Vid motortvätten avfettas motorutrymmet och motorns delar så de blir fria från fett och olja. Vi undviker att rengöra eller spola vatten direkt på bilens elektronik. Det kan vara känsligt för vissa bilmodeller att tvätta bilens motor på grund av all elektronik. Kontrollera gärna vad som gäller för din bil och om tillverkaren rekommenderar tvätt av motorn.

Utvändig rekond

Kaross och fälgar avfettas med ett miljövänligt alkaliskt avfettningsmedel och tvättas sedan grundligt så att bilen blir riktigt ren. Lacken maskin poleras med ett polermedel så att repor och oxider avlägsnas. Slutligen lägger vi på ett vax som ger långvarigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm. Fönstren putsas, gummilister och däcksidor behandlas.

Invändig rekond

Den invändiga rekonditioneringen är en noggrann rengöring och uppfräschning av bilens interiör. Bilen dammsugs invändigt och i bagageutrymmet. Fönstren putsas och instrumentpanel och övriga plast- och gummidetaljer görs skinande rena. Dörrkanterna vaxas. Syftet är att hela kupén ska kännas fräsch och att nybilskänslan ska komma tillbaka. Har du fläckar på säten eller andra textilier kan du tilläggsboka en klädseltvätt.

Hel rekond

Kaross och fälgar avfettas med ett miljövänligt alkaliskt avfettningsmedel och tvättas sedan grundligt så att bilen blir riktigt ren. Lacken maskin poleras med ett polermedel så att repor och oxider avlägsnas. Slutligen lägger vi på ett vax som ger långvarigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm. Fönstren putsas, gummilister och däcksidor behandlas. Bilen dammsugs i kupé och bagageutrymme. Fönstren putsas och instrumentpanel och övriga plast- och gummidetaljer görs skinande rena. Dörrkanterna vaxas. Syftet är att hela kupén ska kännas fräsch och att nybilskänslan ska komma tillbaka. Har du fläckar på säten eller andra textilier kan du tilläggsboka en klädseltvätt.

Klädseltvätt

Klädseltvätt kan behövas när bilens säten blivit smutsiga, något har spillts ut eller om en luktkälla behöver tas bort. Vid en klädseltvätt används hetvatten i kombination med en smutslösande kemikalier. Vi använder en speciell tvättmaskin som sprutar kemvätska samtidigt som den suger upp det smutsiga vattnet. Detta ger textilen en genomsköljning så att smutsen försvinner. Efter tvätten torkas klädseln med hjälp av en avfuktare. Processen upprepas tills resultatet är fullgott.

Luktsanering

Dålig lukt i bilen kan bero på många saker. De vanligaste orsakerna är att någon har rökt i kupén, att djur har varit i bilen eller att något har spillts ut på klädsel eller golvmattor. Luktsaneringen innebär att bilens kupé fylls med en gas som skapas genom att förånga olika kemikalier. Vilken kemikalier som ska användas bestäms av vilken källa som har orsakat den dåliga lukten. Gasen får verka under en bestämd tidsperiod varefter kupén sedan luftas. Eventuellt får behandlingen upprepas om all lukt inte har försvunnit. Orsaken till varför det luktar dåligt – källan – måste naturligtvis hittas och sedan tas bort. Ibland kan luktsaneringen behöva kombineras med en klädseltvätt.

Lastbil

lastbil OCH lättlastbil 

Utvändigt

En smutsig lastbil binder fukt och föroreningar och rostar därför lättare än en som hålls ren. Det är därför viktigt att tvätta lastbilen regelbundet. Lastbilen tvättas utvändigt med alkalisk avfettning, borstar och högtryckstvätt. Som standard använder vi alkalisk avfettning. Vid tillval kan petroleumbaserad avfettning användas om det finns tjära på lastbilen.

Invändigt

Interiört städas lastbilen genom att kupén dammsugs, fönstren putsas och paneler torkas av. Självklart rengör vi även gummimattor.

Skåp – Invändigt

Skåpet sopas ur grundligt. Vi anpassar kemikalierna efter skåpets behov och rengör med borste och högtryck.

Genom att kontakta oss och uppge registreringsnummer kan du få en komplett offert på det arbete du vill ha utfört, inkluderat reservdelar.
    Enter Captcha Here :